30.12.2014

Pentuprojektin neljäs viikko

21.-28. vuorokaudella alkion sydän jakautuu eteisiin ja kammioihin. Hampaiston kehitys alkaa noin 25 vuorokauden ikäisellä alkiolla: sekä maitohampaiden että pysyvien hampaiden aiheet kehittyvät jo tässä vaiheessa. Raajojen kehittymisen kriittinen ajanjakso on tiineyden 3. viikon puolivälistä 4, viikon loppuun: 18-19 mm pituisella alkiolla on jo varpaat etujaloissa ja 21-23 mm pituisena sillä on valmiit varpaat takajaloissakin.
Lähteet: Auli Koponen, Koira saa pentuja ja Helena Koskentalo, Parempaan pentutulokseen

23. vrk
Olgan timmit syvät lihakset pitävät mahapaketin vielä napakasti kasassa, mutta sen rentoutuessa soma pieni pötsi pullahtaa esiin. Ympärysmitta 38 cm.

24. vrk
Olgan mielialan vaihtelut ovat vaikuttaneet sen multipersoonaan, mutta jotkin perusasiat eivät muutu: kun halipulainen nahkakuula haluaa syliin, se kannattaa ottaa syliin. Muuten serlainen palaute on pian löydettävissä kylppärin lattialta.

25. vrk
Kun koira luikkii piiloon huomatessaan minun sonnustautuvan ulkoilutamineisiin, levyttää itsensä surkeana lattialle yrittäessäni pukea sitä eikä ulkona suostu liikkumaan vetämättä, voitaneen päätellä, ettei se oikeasti halua liikuntaa. Täten Olga vapautetaan lenkkeilypakosta.

26. vrk
Nuupahtanut mammakuula viihtyy päivä päivältä paremmin omassa rauhan tyyssijassaan Tiinelässä, missä fysiikan lait eivät vaikuta: esimerkiksi ääniaallot kulkevat todellisuudesta Tiinelään varsin valikoidusti, ihmisäänen taajuus ei satumaata edes ponnekkaalla artikulaatiolla saavuta, joten käskyt ja kiellot eivät häiritse Onnetonta Odottajaa, mutta kaikki keittiöstä kuuluvat kiinnostavat kolinat kantautuvat Tiinelän perukoille asti vaivatta. Ilmeisesti nimenomaan kyökissä residenssimme fengshui on muutenkin kohdallaan, koska suurin osa nahkisnäköhavainnoista tehdään siellä.


Pieni pömppis 26 vrk.

27. vrk
Poikkeuksellisen positiivinen perusvire: Olga on hetkittäin ollut epäilyttävästi oma iloinen itsensä.

28. vrk
Raskaan Vatsan Kantaja on halunnut lähteä ulos, tullut vapaaehtoisesti puettavaksi, unohtanut viimeaikaisen halvaannun haalarista -performanssinsa ja kirmaillut reippaasti lumisessa metsässä. Pitäisiköhän siltä mitata kuume?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti