6.1.2015

Pentuprojektin viides viikko

Kitalaki umpeutuu noin 32 vuorokauden ikäisellä alkiolla ja 33. vuorokaudella silmäluomet sulkeutuvat ja osa verkkokalvon hermosolukerroksesta on valmis. Noin 35. vuorokauteen mennessä koiran koko rakenne on havaittavissa ja kaikki elinjärjestelmät ovat kehittyneet esiasteikseen, mutta kudokset niissä eivät vielä ole erilaistuneet. Alkiota aletaan kutsua sikiöksi sen jälkeen, kun kaikki elimet ovat erilaistuneet.
Lähteet: Auli Koponen, Koira saa pentuja ja Helena Koskentalo, Parempaan pentutulokseen

29. vrk
Olga sytytti vatsansa alle myöhäiset jouluvalot, kun kaikki nisät punastuivat loistamaan helakasti. Vuoden viimeisen päivän kunniaksi taivaalle roiskitut rahatukut raketit eivät sen maailmanrauhaa häirinneet: pahimman sotatilan aikana sheltit sentään vaivautuivat nostamaan päätään tyynystä, mutta nahkakuula kuorsasi koivet oikosenaan peiton alla.

31. vrk
Halipulakuula on lisännyt uuden ongelman kokoelmaansa: se tahtoo kovasti usein syliin, mutta ei millään enää jaksa hypätä sinne, joten nostelen mukapunkeroa mutisematta, kuten hovipalvelijan kuuluukin. Loikkaaminen sohvalle kuraisilla tassuilla luonnistuu kehveliltä kuitenkin turhankin vaivattomasti.

35. vrk
Takana on tähän asti helpoin viikko: keskikehonrakentajamme on ollut hyväntuulinen ja vahvasti läsnä.


Masumuotia à la 35 vrk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti