15.1.2015

Pentuprojektin kuudes viikko

Tiineyden 40. vuorokauteen mennessä sikiön kaikissa varpaissa on kynnet, karvapeite on kehittynyt ja useimmilla roduilla siinä näkyy värimerkit. Myös sukupuoli on havaittavissa selvästi jo tässä vaiheessa. 30.-40. päivien välillä kohtu voi kääntyä vatsaontelossa, mikä saattaa aiheuttaa emälle epämiellyttävän olon.
Lähteet: Auli Koponen, Koira saa pentuja ja Helena Koskentalo, Parempaan pentutulokseen

37. vrk
Möhkökuulan mahanahka on venynyt jo sen verran, että takin vyötä täytyy väljentää: vyötärönympärys 41 cm.

38. vrk
Olen hienotunteisesti yrittänyt olla mainitsematta Olgan odotusajan lemahtavaa lieveilmiötä, mutta kontattuani jälleen kirvelevin silmin ja käsilläni reittiä vihertävän katkun läpi tunnustellen avaamaan takaovea tuulettaakseni en voi enää vaieta Kävelevän Kaasuvuodon Lupsakan Lihapullan tömäkästä tuhnuttelusta. Oikeasti. Syy ilmastonmuutokseen haisee asuu meillä.

39. vrk
Vaativa Vauvahautomo on alkanut ilmaista painostavalla Darth Vader -hengityksellä, jos kun se on tyytymätön vallitseviin olosuhteisiin. Khhhhh, khhhhhhh: joudun istumaan lattialla. Khhhhh, khhhhhhh: haluan syliin. Khhhhh, khhhhhhh: tyynyni on huonosti. Khhhhh, khhhhhh.

40. vrk
Yön aikana maastoutui niin paljon lunta, ettei Olgan tavallistakin matalampi maavara enää riitä, mutta yllättävän reippaasti se lyllersi loikki hangessa. Totinen elintasovyötärön tavoittelu näyttää alkaneen: mittaa jo 43 cm.


Olga bloggaa.

41. vrk
Nämä pennut syntyvät huolellisesti ravistettuina: toistaiseksi kamalinkaan kuvotus tai täytelöitynyt olemus ei ole saanut vieteripehvaa lopettamaan holtitonta tasajalkahyppimistä, kun se haistaa jotakin mahdollisesti syötäväksi kelpaavaa.

42. vrk
Neljän ensimmäisen viikon oikuista oireista päätellen päivittäinen pahoinvointi on enää vain epämukava muisto, ja nyt on aika alkaa lisätä emäotuksen ruokamäärää pienten nahkapallojen kasvuspurttia varten. Olga on Oikein Onnellinen Odottaja.


Pallomahan 42. vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti