20.1.2015

Pentuprojektin seitsemäs viikko

Nartun vatsaontelo laajentuu selvästi kuudennen tiineysviikon jälkeen, kun sikiöiden kasvu alkaa kiihtyä: puolet niiden painonlisäyksestä tapahtuu tiineyden viimeisellä kolmanneksella. Luusto alkaa luutua 42.-45. vuorokaudella.
Lähteet: Auli Koponen, Koira saa pentuja ja Helena Koskentalo, Parempaan pentutulokseen

43. vrk
Kovimman kasvurutistuksen alkaessa nahkakuulan vyötärönympärys on 45 cm.

44. vrk
Olga oli niin tohkeissaan lähdössä ulos, että suoritti piiiiitkästä aikaa tavanomaisen ulostautumisrituaalinsa eli hyppi ja jytäsi odottaessaan omaa varusteluvuoroaan.

45. vrk
Pientä pallopötsiä pissattaa jo selvästi useammin ja enemmän kuin aikaisemmin. Yleensä se kömpii arkiaamuisin petiboksistaan vasta sitten, kun arvioi aamiaistarjoilun pian alkavan, mutta tällä viikolla neiti on vapaaehtoisesti noussut käymään takapihalla heti herätyskellon soitua ja paketoinut itsensä sitten uudestaan viltin sisälle torkuille.

46. vrk
Venyvä vatsanahka kutisee, ja Olga rapsuttaa sitä varsin näppärästi takajaloillaan. Se ei normaalisti tarjoa masuaan hipelöitäväksi kuten sheltit, mutta nykyään mammakuula pötköttää mielellään selällään ja nauttii silmät lupsuen kupunsa kevyestä kupsuttelusta.

47. vrk
Tiineet kääkkänartut kuulemma vuotavat kirkasta limaa, mutta Olga vuotaa kirkasta liimaa, joka jämähtää välittömästi tekstiileihin ja irtoaa vain saksilla pyykkikoneessa yhdeksässäkymmenessä asteessa yhtaikaa vaatteen värien kanssa. Bongasin juuri verkkareistani tuoreet jarrutusjäljet. Tuokaa tulppa.

48. vrk
Mikäli joku ei epähuomiossa ole sattunut noteeraamaan, ovat tämän talven kelit olleet keskimäärin hieman hanurista ja varsinkin viime viikkoina suoraan verrannollisia keskikehonrakentajamme ulkoiluintoon. Tänään ei ollut kahtakymmentä astetta pakkasta eikä viittä senttiä loskaa, joten käkättimen kelpasi kirmailla pliukkaassa pöpelikössä.

49. vrk
Olgan pienet alivuokralaiset ovat aloittaneet jumppaharjoitukset: niiden tilapäisen kimppakämpän kireiden seinien läpi tuntuu mukellusta. Asumuksen ympärysmitta on 48 cm.


Täysi vatsa on hyvä juttu, mutta tämä täyte on vatsalaukkuni väärällä puolella! T: Olga PS. Tämä täyte myös potkii ikävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti